QUBEzero – framtidens hållbara boende

12 april 2024

Välkommen till QUBEzero – ett tiny house som är specialbyggt för #UIA2023 på Bellacenter i Köpenhamn.QUBEzero är byggt med AQUNE Smart Panels och bygger på en kombination av upcycling och grön teknik, vilket inkluderar Orbital Shower. QUBEzero är själva sinnebilden för framtidens hållbara boende.

QUBEzero är byggd med hjälp av AQUNEs smart panels, som baseras på hållbara principer. Panelerna är gjorda av komprimerat polyuretan och återanvända delar från vindkraftverksblad. Allt är material som annars skulle vara svårt att återanvända på ett produktivt sätt.

QUBEzero visar hur vi kan förvandla avfall och överblivna material till något som är både estetiskt och funktionellt. QUBEzero är därmed ett tydligt exempel på hur innovationskraft kan skapa en hållbar framtid utan att kompromissa med kvalitet eller design.

QUBEzero är helt och hållet anpassat för året runt boende. Det sätt som huset är byggt på, och de materialval man har gjort förhindrar utveckling av mögel och röta. Det är en mycket robust konstruktion som samtidigt är lättviktig, vilket gör den lämplig för montering på markskruvar. Detta minskar ytterligare husets klimatavtryck.

Projektet är ett samarbete där flera partners har engagerat sig för att skapa en bättre framtid för oss alla genom att bidra med olika miljövänliga lösningar, där Orbital Shower varit en naturlig del.

Upptäck QUBEzero.

Information and press inquiriesContact us